ПОСНА МУСАКА ОД ПОВРЋА И ПИРИНЧА: Још укуснија од класичне мусаке

Новости онлине

12. 04. 2024. у 09:00

Са мало састојака можете направити укусно и здраво јело за целу породицу.

ПОСНА МУСАКА ОД ПОВРЋА И ПИРИНЧА: Још укуснија од класичне мусаке

Фото: Схуттерсток

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 1 шоља пиринча
  • 300 г печурака
  • уље
  • мало алеве паприке
  • со
  • бибер

Припрема:

Вече пре него што ћете спремати мусаку, потопите пиринач у чинију с водом и оставите преко ноћи да набубри.

Кромпир ољуштите и исеците га на ситније комаде, добро зачините, промешајте и оставите са стране у тепсији у којој ћете пећи мусаку. Шаргарепу и црни лук ољуштите, па шаргарепу исеците на кругове или ситније коцке, а црни лук што ситније и сједините са кромпиром. Налијте водом тек толико да се прекрије поврће и пеците око пола сата на 180 степени.

За то време, печурке очистите, исеците на танке колутове и на уљу испржите. Тек када добију лепу боју, убаците пиринач и искључите ринглу, али оставите тигањ на њој. Када су се печурке и пиринач сјединили, убаците у запечено поврће и поново зачините ако за тим има потребе.

Промешајте састојке у тепсији и поспите алевом паприком и запеците још 15 минута.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту

УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"

ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.

08. 11. 2024. у 09:02

ОБЈАВЉЕНЕ НАГЕ ФОТКЕ НАШЕ ВОДИТЕЉКЕ: Муж ме је наговорио да се скинем

ОБЈАВЉЕНЕ НАГЕ ФОТКЕ НАШЕ ВОДИТЕЉКЕ: "Муж ме је наговорио да се скинем"

"МОРАМ да признам и да сам у криминалној финансијској ситуацији и свака зарада ми је битна. Нисам добила неки невероватно висок хонорар, али јесте довољан да будем задовољна и да могу себи да обезбедим неке ствари."

08. 11. 2024. у 21:35

Коментари (0)

КАКВА СЦЕНА ПОСЛЕ МЕЧА ДЕНВЕР - МАЈАМИ! Састали се Срби, осмеси много говоре (ВИДЕО)