САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ: Тако сочне да се топе при сваком залогају

Новости онлине

18. 05. 2024. у 09:00

Искористите сезону зелениша на најбољи начин. Блитва је нискокалорично поврће са високим садржајем магнезијума, гвожђа, калијума и витамина А, Ц и К, веома је храњива, што је чини савршеном намирницом не само за ваше здравље, већ и за укусан оброк.

САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ: Тако сочне да се топе при сваком залогају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 30 листова блитве

    за пуњење:

    1 главица црног лука
    300 г млевеног меса
    150 г пиринча
    со и бибер према укусу
    суви биљни зачин, према укусу
    уље

  • за прелив:

    2 дл киселе павлаке
    2 јајета
    50 мл млека
    со
    слатка зачинска паприка

Припрема:

Оперите добро листове блитве, одрежите петељке и кратко избланширајте у проврелој сланој води. Оставите их са стране да се оцеде.

Пређите на припрему фила. Упржите на мало уља црни лук, а када постане стакласт, додајте му млевено месо и још кратко динстајте.

Зачините смесу наведеним зачинима, према укусу.

Посебно обарите пиринач у води, мало га посолите и сједините са месом и луком.

Узмите листове блитве један по један. Раширите лист на длан, сипајте на њега кашику фила и умотајте у сармицу.

Подмажите ватросталну посуду уљем и ређајте сармице, једну до друге.

Направите прелив од павлаке, јаја, соли и мало млека. Све добро размутите виљушком и прелите преко сармица.

Сармице ставите у рерну и тек тада је укључите на 250 степени.

Пеците док сармице не порумене и док не испари сва течност. Поспите слатком зачинском паприком.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

УСКОРО ПАДА КЉУЧНИ ГРАД, РУСИ НАДИРУ СА СЕВЕРА, ИСТОКА И ЈУГА: Детаљна анализа украјинских стручњака о стању на фронту