ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести
Традиционално јело од меса и поврћа, савршен избор за ручак.

Фото Јутјуб/Принтскрин
Састојци:
- 500 г свињског меса
- 250 г црног лука
- 4 свеже паприке
- 3 парадајза
- со, бибер, першун
- 1 љута папричица
Припрема:
Месо исећи на коцкице и испржити у тефлонском тигању без уља. У шерпи на мало уља пропржити црни лук исечен на ребарца. Додати паприку сечену на резанце и исецкан парадајз, па динстати на тихој ватри док паприка омекша. Додати испржено месо и заједно крчкати 20-30 минута. Зачинити сољу и бибером, додати осецкану љуту папричицу. Запећи у рерни десетак минута. Посути сецканим першуном пре служења.
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)