ПИКАНТ ПИЛЕТИНА СА СУСАМОМ: Савршен ручак за целу породицу

Новости онлине

28. 05. 2024. у 13:49

Ова врста меса је увек добар избор.

ПИКАНТ ПИЛЕТИНА СА СУСАМОМ: Савршен ручак за целу породицу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г пилетине
  • 2 јајета
  • пола шоље кукурузног брашна
  • 1 кашика уља
  • пржени сусам
  • мало воде
  • прстохват соли
  • пола кашичице соде бикарбоне

за сос:

  • пола шоље кечапа
  • пола шоље воде
  • пола шоље шећера
  • 1 кашика кукурузног брашна
  • 2 кашике белог сирћета
  • 2 кашике соја соса
  • пола главице црног лука
  • уље

Припрема:

Пилетину исеците на комаде жељене величине, па у већој чинији помешајте с водом, содом бикарбоном и соли. Лепо промешајте да се месо натопи. Када упије сву течност, убаците улупана јаја и мешајте док и њих пилетина не упије.

Потом додајте кукурузно брашно и наставите да мешате док се брашно више не буде видело, већ буде и оно упијено. На крају додајте уље.

У тигању добро загрејте уље. Док се оно загрева, у чинији помешајте кечап, воду, шећер, сирће, кукурузно брашно и соја-сос. Добро промешајте и оставите са стране, за сос преко пилетине.

Маринирану пилетину пржите на врелом уљу, али немојте тигањ да претрпавате, већ нека сваки комад има довољно места. После пржења комаде пребаците на тањир са убрусом како би упио вишак масноћа. Када завршите са свим комадима пилетине, вратите их на друго пржење, у истом уљу. Пржите их толико да им се појави хрскава корица и док не постану златне боје, а уз повремено мешање. Ако се неки комади слепе, одвојте их варјачом. Такође, опет их пребаците на убрус, овог пута наравно нови.

У дубљем тигању, најбоље у воку, угрејте уље и убаците ситно сецкани црни лук. Пржите до пола минута или минута све док не пусти мирис. Сос од кечапа који сте припремили убаците у тигањ и пустите да се угреје и добије мехуриће. Промешајте га с времена на време све док не почне да се згушњава. Када се то деси, убаците оцеђену пилетину и промешајте на средњој температури рингле док пилетина цела не буде обложена сосом.

Убаците сусам који сте претходни испржили и промешајте са пилетином. Овако спремљену пилетину можете послужити уз скувани пиринач или са пиреом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама

ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама

ДЕВОЈКА Милана Мишић (26) из Шида трагично је преминула 15. јула, а на вечни починак испраћена је два дана касније у пратњи неутешне породице, пријатеља, рођака и многобројних суграђани који се данима од ње опраштају на друштвеним мрежама.

27. 07. 2025. у 08:48

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.

25. 07. 2025. у 08:55

Коментари (0)

КРАЈ РАТА КОЈИ БЕСНИ? Ударна објава Трампа