СТИФАДО: Сочна јунетина на грчки начин која се топи у устима

Новости онлине

26. 06. 2024. у 10:00

Сласан спој меса са вином и зачинима даје овом јелу посебну арому.

СТИФАДО: Сочна јунетина на грчки начин која се топи у устима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг јунетине (исецкане на коцке)
  • 2 велике црвене главице лука, ситно исецкане
  • 4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 2 велика парадајза, ољуштена и исецкана
  • 200 мл црног вина
  • 50 мл винског сирћета
  • 2 кашике парадајз пиреа
  • 1 кашичица цимета
  • 3 ловорова листа
  • со и бибер по укусу
  • маслиново уље

Припрема:
На средњој ватри пропржите црни и бели лук у великом тигању са маслиновим уљем док не омекша.
Додајте јунетину и пржите док не порумени са свих страна.
Додајте парадајз, парадајз пире, вино, сирће, цимет, ловоров лист, со и бибер. Добро промешајте. Смањите ватру, поклопите и кувајте на лаганој ватри око 2 сата, док месо не постане меко.                                                                                                                                                                                                                                                                           (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: Са тиме би могли заузети средње велику европску државу

РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: "Са тиме би могли заузети средње велику европску државу"

РУСИЈА не показује знакове повлачења у рату против Украјине. Напротив, Москва је појачала далекометне ударе на украјинске градове и нападе дуж целе линије фронта. Војни стручњаци истичу да је руска страна усвојила нове тактике, ослањајући се на масовну употребу дронова и малих диверзантских јединица, пише The New York Times.

10. 08. 2025. у 20:18

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем

ТРИ особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави која се догодила данас у Гњилану, док је осумњичени нападач у бекству, пренела је Коха. Болница у Гњилану саопштила је да је на лицу места констатована једна смрт, а да су две особе пребачене у Ургентни центар без знакова живота.

10. 08. 2025. у 18:11

Коментари (0)

ЦЕО БАЛКАН СЕ СМЕЈЕ УСТАШАМА: Хвалили се да су палили српске заставе освојене у тучи, а ово је истина