СТИФАДО: Сочна јунетина на грчки начин која се топи у устима
Сласан спој меса са вином и зачинима даје овом јелу посебну арому.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг јунетине (исецкане на коцке)
- 2 велике црвене главице лука, ситно исецкане
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 велика парадајза, ољуштена и исецкана
- 200 мл црног вина
- 50 мл винског сирћета
- 2 кашике парадајз пиреа
- 1 кашичица цимета
- 3 ловорова листа
- со и бибер по укусу
- маслиново уље
Припрема:
На средњој ватри пропржите црни и бели лук у великом тигању са маслиновим уљем док не омекша.
Додајте јунетину и пржите док не порумени са свих страна.
Додајте парадајз, парадајз пире, вино, сирће, цимет, ловоров лист, со и бибер. Добро промешајте. Смањите ватру, поклопите и кувајте на лаганој ватри око 2 сата, док месо не постане меко. (trpeza)
Препоручујемо

ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана
16. 06. 2024. у 10:00

ОВАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Најбољи рецепт за пржене тиквице (ВИДЕО)
15. 06. 2024. у 11:00

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Загреб у блокади, затварају се 3 главна моста, а саобраћај се обуставља због концерта Томпсона
ВЕЋ ЈЕ почело фазно обустављање саобраћаја у области око Хиподрома - 11 дана пре концерта.
24. 06. 2025. у 12:24
Коментари (0)