ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Не треба вам роштиљ, праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива
КАДА се помене роштиљ, већина људи помисли на - ћевапе.
Многима су најукуснији када се спреме на роштиљу, али ми вам данас доносимо рецепт како да их спремите у рерни. Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива.
Састојци:
За ћевапе:
- 500 г млевеног меса
- 4 чена белог лука
- 2 кашичице соде бикарбоне
- 2 кашичице соли
- 2 кашичице бибера
- 100 мл киселе воде
За прелив:
- 200 мл пива
- 1 кашика сувог биљног зачина
- 1 кашичица бибера
- ½ кашичице суве мирођије
- 1 кашичица сецканог першуна
- 50 мл уља
Припрема:
У млевено месо додати изрендан бели лук, соду бикарбону, со, бибер и киселу воду. Добро измешати, ставити у фрижидер да стоји један сат. Направити ћевапе, поређати у науљен плех и пећи у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Прелити их преливом од помешаних састојака и вратити у рерну још 15 минута. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана
16. 06. 2024. у 10:00
ОВАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Најбољи рецепт за пржене тиквице (ВИДЕО)
15. 06. 2024. у 11:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)