МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван
Ако волите скушу, онда ће вас ово јело одушевити. И није само укусно, већ и здраво.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг скуше
- 1 кг белог кромпира
- 2 веће главице црног лука
- 4-5 ченова белог лука
- 1 лимун
- 1 веза першуна
- 1 кашичица сецканог босиљка
- 60 мл маслиновог уља
- 300 мл белог вина
- морска со по укусу
- млевени бибер по укусу
Припрема:
Скуше очистити, одсећи им главе а труп исећи на крупније комаде.
Црни лук очистити и исећи на ребарца, кромпир огулити и исећи на кришке.
У чинији сјединити маслиново уље, рендану кору и сок од лимуна, пасирани бели лук, сецкани босиљак и першун. Посолити и побиберити по укусу.
У ванглици сјединити кромпир и црни лук, па прелити маринадом, додати комаде скуше, те све заједно полако промешати да би се маринада равномерно распоредила.
Дубљу тепсију обложити папиром за печење и пребацити у њу поврће с рибом. Прелити белим вином и прећи у загрејаној рерни на 200°С док кромпир не омекша а риба не порумени.
(lepota i zdravlje)

РУСКИ АМБАСАДОР: Ако НАТО то уради, избиће рат
АКО НАТО обори руски авион, то ће значити војни сукоб, изјавио је амбасадор Русије у Паризу Алексеј Мешков.
25. 09. 2025. у 16:04

РУСИ НАПАЛИ СЕВЕРНО ОД КИЈЕВА: Десетине хиљада људи без струје и воде, Украјинци бесни због недостатка одбране
РУСКИ дронови гађали су у четвртак, 25. септембра, кључну инфраструктуру у градовима Чернигов и Нижин на северу Украјине, оставивши десетине хиљада становника без струје и воде.
25. 09. 2025. у 16:56

ПОРЕКЛО БРЕГОВИЋА: "Отац Хрват, мајка Српкиња, жена муслиманка, на кога је требало пуцати?"
МУЗИЧАР Горан Бреговић рођен је у Сарајеву, а одрастање је према његовим речима, било тешко због оца алкохоличара.
26. 09. 2025. у 10:41
Коментари (0)