ЗА ЉУБИТЕЉЕ МОРСКИХ ПЛОДОВА: Испробајте рецепт за морску салату
АКО сте љубитељ морских плодова ово је прави рецепт за вас!
Потребно је:
1/4 главице црвеног купуса, 250 г пиринча, 300 г очишћених шкампа, 100 г очишћених ораха, главица црног лука, 2 чена белог лука, 0,5 дл винског сирћета, 1,5 дл маслиновог уља, веза першуна, црвена паприка шиља, кашика сенфа, со, бибер
Припрема:
Пиринач оперите, обарите и оцедите. Очистите и ситно исецкајте црвени купус и црни лук, а шкампе оперите. Исецкајте орахе. У чинији умутите сирће, кашику сенфа и пола кашичице соли, па постепено доливајте уље и мутите док не добијете хомогени сос.
На крају умешајте ситно сецкани бели лук и першун и мало бибера. У дубљој чинији помешајте црвени купус, шкампе и паприку, исечену на танке шните. Прелијте сосом са першуном, поспите орасима и промешајте.
Оставите да одстоји 5-10 минута и послужите тако што ћете на дно тањира ставити кувани пиринач, а преко све састојке из чиније.
БОНУС ВИДЕО:
ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)