БАНАТСКИ ЂУВЕЧ: Јело апсолутно фантастичног укуса
Од сада ћете га редовно правити.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- кромпир 500 г
- сланина 200 г
- црни лук 1 главица
- бели лук 5 чена
- паприка 2
- уље по потреби
- босиљак по укусу
- со по укусу
- бибер по укусу
Припрема:
Ољуштите кромпир и исеците га напола. Црни лук исеците на ребарца, паприке на колутове, а ченове белог лука само преполовите.
Ситно исецкану сланину пропржите у шерпи и додајте исечено поврће. Прелијте водом и динстајте тридесетак минута.
Ђувеч зачините по укусу, преручите га у плех и запеците у рерни на 200 степени.
(super recepti)
Препоручујемо
РУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Најбољи рецепт за печено пиле, реш корица, а месо мекано и сочно
11. 10. 2024. у 07:00
ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају
09. 10. 2024. у 12:00
КОБАСИЦЕ У СЛАТКО-СЛАНОМ СОСУ: Јефтин оброк од само пет састојака
09. 10. 2024. у 07:00
РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА: Изненађени смо коментарима Захарове на рачун Србије и председника Вучића
ДРЖАВНА секретарка у Министарству спољних послова (МСП) Републике Србије Невена Јовановић огласила се на друштвеној мрежи "X" поводом коментара портпарола Министарства спољних послова Русије Марије Захарове на рачун Србије и председника Републике Александра Вучића, истакавши да они као МСП изражавају изненађење поводом истих.
07. 11. 2025. у 14:04
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Хрват чистио бунар - због оног што је пронашао, моментално ЗВАО ПОЛИЦИЈУ
ПОЛИЦИЈСКА управа Пожешко-славонске жупаније у Хрватској имала је двоструку интервенцију у суботу, након што су грађани у два наврата пронашли већу количину експлозивних средстава.
09. 11. 2025. у 13:28
Коментари (0)