ПЕПИЈАН ПИЛЕТИНА: Јело пикантног, зачињеног укуса и сочног меса

Новости онлине

27. 11. 2024. у 13:05

Пепијан пилетина, традиционално јело Гватемале, представља пржену или кувану пилетину у богатом умаку који је заправо главни део овог рецепта.

ПЕПИЈАН ПИЛЕТИНА: Јело пикантног, зачињеног укуса и сочног меса

Foto: Shutterstock

Састојци:

за 6 особа
  • 1 кг пилетине
  • главица црног и белог лука
  • 50 г сувих семенки бундеве, ољуштених
  • 50 г семенки сусама
  • кашичица цимета 
  • 4-5 парадајза
  • 50 г сока од парадајза 
  • 10 зрна бибера
  • чили 
  • смеђи пиринач

Припрема:
Пиле исеците на комаде, па ставите у лонац и прелијте са 1,5 литара воде. Поклопите и прокувајте око 20-30 минута док пилетина не пусти масноћу. Насталу супицу чувајте за каснији поступак. За то време припремите семенке бундеве и сусама, препржити их да постану смеђи и потом ставите на убрус да се охладе и одмасте. Сецкани парадајз, цимет, сок од парадајза и љуту паприку препржите без уља, па све преспите у блендер и изблендајте. Извадите пилетину, пропржите је на уљу, прелијте смесом из блендера, па крчкајте десетак минута, уз повремено доливање супе. Служите пилетину уз кувани пиринач.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

НИКОЛА ЈОКИЋ ЗАПАЊИО РИВАЛЕ! Џулијус Рендл после антологијске ноћи Србина: Брате, нећу да те лажем... (ВИДЕО)