ЗА СЛАВУ СВЕТИ НИКОЛА НАПРАВИТЕ РОЛОВАНУ СКУШУ: Не само да лепо изгледа, већ је и укус фантастичан

Новости онлине

15. 12. 2024. у 11:00

Приближава се једна од највећих српских слава, а то је Свети Никола.

ЗА СЛАВУ СВЕТИ НИКОЛА НАПРАВИТЕ РОЛОВАНУ СКУШУ: Не само да лепо изгледа, већ је и укус фантастичан

Foto: Shutterstock

Она пада у току Божићног поста, па је препоручљиво да и славска трпеза буде посна.

Данас доносимо још један сјајан рецепт, а у питању је ролована скуша која се лако спрема, лепо изгледа и савршеног је укуса.

Састојци:

  • 2 скуше
  • 2 кашике уља
  • 4 кашике соја соса
  • 1/2 лимуна
  • 1/2 поморанџе
  • 1/4 кашичице туцане љуте паприке 
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • 1/3 кашичице бибера

Припрема:

У посуди помешајте сојин сос, уље, сок од поморанџе, сок од лимуна, додајте туцану паприку, бели лук у праху и бибер. Све лепо промешајте. Скуши исеците главу и реп, па је засеците по дужини и отворите. Исеците на 2 једнака дела, па ножем исеците средишњу кост и извадите. Половину скуше исеците на пола, па тако урадите и са другом половином. Треба да добијете 4 траке. На исти начин очистите и исеците другу рибу. Теспију премажите маринадом, па поређајте четири траке рибе и опет премажите маринадом. Затим ставите преостале четири траке и премажите маринадом. Покријте провидном фолијом и оставите да се скуша маринира пола сата. Извадите једну траку скуше и уролајте, па око ње уролајте другу траку. Причврстите штапићима за ражњиће и ређајте на плех обложен пек папиром. На исти начин уролајте и преостале траке рибе. Премажите сваки ролат скуше маринадом и пеците у загрејаној рерни на 190°Ц око 30 минута.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

БЕЗ НАВИЈАЧА: Валенсија неће продавати улазнице за меч против Хапоела