ПОСНЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ ПАСУЉЕМ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Идеално јело за славу, гости ће бити одушевљени
Направите посне пуњене паприке на другачији начин, напуните их пасуљем, одушевићете се укусом.
Састојци:
- 4 велике црвене паприке, преполовљене и очишћене од семена
- 70 мл кашике уља
- 180 г свежег босиљка, подељено
- прстохват морске соли
- црни бибер, по укусу
- 360 г куваног белог пасуља
- 10 маслина, без коштица и грубо исецканих
- 1,5 кашика свежег лимуновог сока
- 1 кашичица свеже лимунове коре
- 60 г першуна, ситно исецканог
- 2 чена белог лука, наренданог
Припрема:
Како бисте направили паприке, загрејте рерну на 205 ℃ и обложите пек-папиром за печење. Прелијте црвене паприке уљем и ставите их на плех за печење кожом надоле. Зачините сољу и бибером. Изломите босиљак и посипајте га по паприкама. Пеците паприке док не омекшају, 35-40 минута. Пустите да се охладе.
Док се паприке пеку, маринирајте пасуљ. У великој чинији помешајте кувани бели пасуљ, сецкане маслине, лимунов сок и корицу, першун, бели лук и мало маслиновог уља. Зачините сољу и бибером и оставите на страну. Печене паприке поређајте са кожом надоле на тањир и у њих убаците салату од белог пасуља. Остатке салате посипајте око паприка. Помешајте преостали босиљак са уљем и зачините сољу и бибером, а затим тиме прелијте паприке. Уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)