КРЕМАСТИ ПИЛЕЋИ ГУЛАШ: Савршен ручак за целу породицу
Пилећи гулаш препун поврћа, зачињен је и допуњен павлаком за кување. Обавезно пробајте овај рецепт за прављење пилећег гулаша ако нисте до сада имали прилику да пробате.
Састојци:
- 700 г пилећих батака без костију, без коже, исечених на коцкице
- 2 кашике уља
- 2 шаргарепе исечене на коцкице
- 1 мали црни лук сецкани
- 2 ребра целера, исечена на коцкице
- 5 кашика брашна
- ½ кашичице сушеног рузмарина
- ½ кашичице осушених листова мајчине душице
- ¼ кашичице млевене жалфије
- со и црни бибер по укусу
- 800 г кромпира исеченог на коцкице
- ½ црвена паприка ситно исецкана на коцкице
- 60 мл белог вина
- 950 мл пилећег бујона
- 240 г бораније исечене на комадиће
- 120 мл павлаке за кување
Припрема:
Како бисте направили пилећи гулаш прво испржите пилетину. Извадите из шерпе и оставите на страну. Лук, шаргарепу и целер испржите на преосталом уљу око 3 минута или док лук мало не омекша. Умешајте 3 кашике брашна, зачине и со и бибер по укусу. Пржите на средњој ватри око 2 минута.
Додајте кромпир, црвену паприку, бело вино, пржену пилетину и бујон. Пустите да проври, смањите ватру и кувајте поклопљено 30 минута. Скините поклопац и умешајте боранију и крем. По жељи динстајте још 10 минута непоклопљено.
За густину у тегли помешајте преостале 2 кашике брашна и 240 мл бујона. Добро протресите (пазите да нема грудвица) и додајте мало-помало у гулаш док не добијете жељену конзистенцију.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАНАСТИРСКИ ПАПРИКАШ: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
18. 12. 2024. у 11:00
СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате
14. 12. 2024. у 09:00
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)