КРЕМАСТИ ПИЛЕЋИ ГУЛАШ: Савршен ручак за целу породицу
Пилећи гулаш препун поврћа, зачињен је и допуњен павлаком за кување. Обавезно пробајте овај рецепт за прављење пилећег гулаша ако нисте до сада имали прилику да пробате.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 г пилећих батака без костију, без коже, исечених на коцкице
- 2 кашике уља
- 2 шаргарепе исечене на коцкице
- 1 мали црни лук сецкани
- 2 ребра целера, исечена на коцкице
- 5 кашика брашна
- ½ кашичице сушеног рузмарина
- ½ кашичице осушених листова мајчине душице
- ¼ кашичице млевене жалфије
- со и црни бибер по укусу
- 800 г кромпира исеченог на коцкице
- ½ црвена паприка ситно исецкана на коцкице
- 60 мл белог вина
- 950 мл пилећег бујона
- 240 г бораније исечене на комадиће
- 120 мл павлаке за кување
Припрема:
Како бисте направили пилећи гулаш прво испржите пилетину. Извадите из шерпе и оставите на страну. Лук, шаргарепу и целер испржите на преосталом уљу око 3 минута или док лук мало не омекша. Умешајте 3 кашике брашна, зачине и со и бибер по укусу. Пржите на средњој ватри око 2 минута.
Додајте кромпир, црвену паприку, бело вино, пржену пилетину и бујон. Пустите да проври, смањите ватру и кувајте поклопљено 30 минута. Скините поклопац и умешајте боранију и крем. По жељи динстајте још 10 минута непоклопљено.
За густину у тегли помешајте преостале 2 кашике брашна и 240 мл бујона. Добро протресите (пазите да нема грудвица) и додајте мало-помало у гулаш док не добијете жељену конзистенцију.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКИ ПАПРИКАШ: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
18. 12. 2024. у 11:00

СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате
14. 12. 2024. у 09:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)