ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана
Запечени пасуљ са сланином у парадајз сосу је право домаћинско јело од кога ће замирисати кућа, а сви ће га радо појести.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г пасуља
- 1 кашика уља
- 115 г сланине, грубо исецкане
- 1/2 средњег лука, сецканог
- 4 чена белог лука, исецкана
- 1 кашика свеже жалфије, ситно исецкане
- 1 кашичица љуте папричице
- 2 кашике меда
- 60 г парадајз пасте
- 425 г парадајз соса
- 470 мл говеђег бујона
- со по укусу
- 120 г сецканог свежег першуна
- 2 кашике балзамико сирћета
Припрема:
Како бисте направили овај пасуљ потопите пасуљ у воду преко ноћи. Сутрадан пасуљ оцедите, прелијте водом и кувајте док не омекша, око 1 сат. Загрејте рерну на 163 °С. Испржите сланину на уљу док не порумени и не постане хрскава, а након тога пропржите лук. Додајте бели лук, љуту папричицу и жалфију и пржите 1 до 2 минута, а затим додајте мед и парадајз пасту. Добро промешајте да се сједини. Додајте парадајз сос и бујон. Оставите да проври. Посолите и додајте пасуљ, добро промешајте, поклопите и пеците у рерни 1 сат и 15 минута. Непосредно пре сервирања, лагано умешајте сецкани першун и балзамико сирће. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом
16. 12. 2024. у 13:00

СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате
14. 12. 2024. у 09:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)