ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром

Јована Васић

09. 01. 2025. у 09:00

Крменадле запечене са кромпиром су право зимско јело, врло издашно и ароматично.

ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г крменадли, око 200 г свака
  • 800 г кромпира, пресеченог на пола
  • 1 кашика уља
  • со и бибер
  • За зачине:
  • 2 кашике кечапа
  • 1 кашика соја соса
  • 2 кашике смеђег шећера
  • 1 кашика уља
  • 1 чен белог лука, врло ситно насецканог
  • 2 кашичице јабуковог сирћета

Припрема:

За ове крменадле загрејте рерну на 220 степени. Распоредите исецкани кромпир промешан са уљем на плех за печење и поспите га сољу и бибером. Ставите у рерну да се пече 15 минута. У међувремену, помешајте све зачине у посуди.

Премажите том смесом зачина крменадле са обе стране, и оставите мало за подливање. Извадите плех из рерне. Промешајте кромпир, а затим ставите свињетину у плех и убаците плех на горњу решетку у рерни. Пеците 15 минута.

Окрените крменадле након 15 минута и прелијте по кашичицом соса. Пеците 7-10 минута док се не карамелизује. Извадите из рерне. Помоћу кашике подлијте соковима из плеха па вратите у рерну на још пар минута.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОДГОВОР СРБИЈЕ НА ПРОТЕСТНУ НОТУ ИЗ САРАЈЕВА: Дочекујете Куртија, а нас оптужујете да нарушавамо интегритет БиХ

ОДГОВОР СРБИЈЕ НА ПРОТЕСТНУ НОТУ ИЗ САРАЈЕВА: Дочекујете Куртија, а нас оптужујете да нарушавамо интегритет БиХ

"ПОВОДОМ медијских навода о слању протестне ноте Министарства иностраних послова Босне и Херцеговине (БиХ) институцијама Србије, морамо изразити своје запрепашћење садржајем и намером оваквог дипломатског демарша, посебно у светлу недавних дешавања и поступака званичног Сарајева", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Републике Србије.

09. 01. 2025. у 16:05

Коментари (0)

Kompanija Meridianbet posluje i na tržištu Brazila!