ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром
Крменадле запечене са кромпиром су право зимско јело, врло издашно и ароматично.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 800 г крменадли, око 200 г свака
- 800 г кромпира, пресеченог на пола
- 1 кашика уља
- со и бибер
- За зачине:
- 2 кашике кечапа
- 1 кашика соја соса
- 2 кашике смеђег шећера
- 1 кашика уља
- 1 чен белог лука, врло ситно насецканог
- 2 кашичице јабуковог сирћета
Припрема:
За ове крменадле загрејте рерну на 220 степени. Распоредите исецкани кромпир промешан са уљем на плех за печење и поспите га сољу и бибером. Ставите у рерну да се пече 15 минута. У међувремену, помешајте све зачине у посуди.
Премажите том смесом зачина крменадле са обе стране, и оставите мало за подливање. Извадите плех из рерне. Промешајте кромпир, а затим ставите свињетину у плех и убаците плех на горњу решетку у рерни. Пеците 15 минута.
Окрените крменадле након 15 минута и прелијте по кашичицом соса. Пеците 7-10 минута док се не карамелизује. Извадите из рерне. Помоћу кашике подлијте соковима из плеха па вратите у рерну на још пар минута.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима
06. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају
03. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу
29. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПЕЧУРКАМА: Савршени празнични специјалитет
04. 01. 2025. у 10:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)