МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима

Јована Васић

16. 01. 2025. у 09:00

Јело које се припрема брзо и једноставно.

МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г пилећих груди
  • 500 г тиквица
  • 7 јаја
  • 300 г брашна
  • 200 мл киселе павлаке
  • 200 мл млека
  • 1 кашика мешавине зачина
  • уље
  • со и млевени црни бибер

Припрема:

Тиквице исечемо на танке ленте по дужини. Пилеће груди исечемо на танке шницле. Шницле посолимо, побиберимо. Затим их растањимо куварским чекићем. Ставимо их на тањир.
У дубљи суд полупамо 4 јајета, посолимо, побиберимо. Додамо мешавине зачина, измутимо жицом за мућење. Пилеће шницле побрашнимо, затим их уваљамо у измућена јаја. Ставимо да се испрже на загрејаном уљу у тигањ на шпорету. Окренемо их током пржења. Када се испрже са обе стране ставимо их на тањир.
И ленте тиквица побрашнимо, уваљамо их у измућена јаја. Ставимо да се испрже на преосталом уљу. Окренемо их током пржења. Испржене ленте тиквица ставимо на други тањир. Дно керамичке посуде прекривамо похованим тиквицама. На њих поређамо поховане пилеће шницле. Прекривамо преосталим лентама тиквица.
У дубљи суд полупамо преостала три јајета. Посолимо, додамо преостале мешавине зачина, затим додамо киселу павлаку, наливамо млеком. Мешамо жицом за мућење док се смеса не сједини. Кутлачом преливамо мусаку смесом. Посуду ставимо у рерну. Печемо 30 минута на 180 степени. Посуду са испеченом мусаком извадимо из рерне.
На средину тањира за сервирање наносимо промешану павлаку. Мусаку исечемо на коцке. Једно парче мусаке од пилећих шницли и тиквица сервирамо на павлаку. Декоришемо гранчицама француског першуна.

(hranaivino)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.

09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.

11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

Коментари (0)

ИТАЛИЈУ ТРЕСЕ АФЕРА ОКО НАМЕШТАЊА МЕЧЕВА: У документима и име овог српског фудбалера