ОВО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Печени карфиол у кремастом сосу са сиром и белим луком

Јована Васић

23. 01. 2025. у 07:00

Печени карфиол никад није био укуснији.

ОВО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Печени карфиол у кремастом сосу са сиром и белим луком

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 главица карфиола
  • маслиново уље
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 200 мл неутралне павлаке за кување
  • 150 г ренданог сира 
  • 50 г крем сира
  • пола кашичице млевене паприке
  • Со и бибер по укусу
  • Свеж першун за декорацију

Припрема:

Укључите рерну да се загреје на 200 °C. Карфиол поделите на цветове и ставите у већу чинију. Прелијте маслиновим уљем, посолите, побиберите и додајте млевену паприку. Добро промешајте да се сви цветови равномерно зачине. Поређајте карфиол на плех обложен папиром за печење и пеците 20 минута, док не омекша и добије благу златну боју.

Припрема соса: У мањој шерпи загрејте мало маслиновог уља и кратко пропржите бели лук док не замирише. Додајте павлаку за кување и крем сир, мешајући док се крем сир не отопи и сједини. Убаците рендани сир и мешајте док не добијете глатку смесу. Зачините сољу и бибером по укусу.

Прелијте припремљени кремасти сос преко карфиола, водећи рачуна да сваки цвет буде обложен. По жељи, поспите додатним сиром за екстра хрскаву корицу. Ставите посуду с карфиолом у рерну и пеците још 10-15 минута, док се сос не згусне, а сир на врху постане златносмеђи.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру (ВИДЕО)

ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)

"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."

22. 01. 2025. у 14:15

Коментари (0)

БУДУЋНОСТ ЈЕ САДА: Трендови у одрживости за 2025. годину