ОВО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Печени карфиол у кремастом сосу са сиром и белим луком
Печени карфиол никад није био укуснији.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 главица карфиола
- маслиново уље
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 200 мл неутралне павлаке за кување
- 150 г ренданог сира
- 50 г крем сира
- пола кашичице млевене паприке
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Укључите рерну да се загреје на 200 °C. Карфиол поделите на цветове и ставите у већу чинију. Прелијте маслиновим уљем, посолите, побиберите и додајте млевену паприку. Добро промешајте да се сви цветови равномерно зачине. Поређајте карфиол на плех обложен папиром за печење и пеците 20 минута, док не омекша и добије благу златну боју.
Припрема соса: У мањој шерпи загрејте мало маслиновог уља и кратко пропржите бели лук док не замирише. Додајте павлаку за кување и крем сир, мешајући док се крем сир не отопи и сједини. Убаците рендани сир и мешајте док не добијете глатку смесу. Зачините сољу и бибером по укусу.
Прелијте припремљени кремасти сос преко карфиола, водећи рачуна да сваки цвет буде обложен. По жељи, поспите додатним сиром за екстра хрскаву корицу. Ставите посуду с карфиолом у рерну и пеците још 10-15 минута, док се сос не згусне, а сир на врху постане златносмеђи.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк
19. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
17. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

МУСАКА ОД ПИЛЕТИНЕ И ТИКВИЦА: Направите најсочније и најкремастије јело које прија свима
16. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива
15. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)