ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати
Богато традиционално италијанско јело, нежног и складног укуса.
![ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати](/data/images/2025-01-23/566055_shutterstock-2099536897_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- Пилећи филе 4
- Со и бибер по укусу
- Брашно 1 шоља
- 2 Јаја
- Презле 1 шоља
- Пармезан 1/2 шоље
- Маринара сос 1 шоља
- Нарендана моцарела 1 шоља
- Нарендани пармезан 1/4 шоље (за посипање)
- Маслиново уље за пржење
Припрема:
Загрејте рерну на 200°Ц (400°Ф). Пилеће филете посолите и побиберите са обе стране. Припремите три посуде: једну са брашном, другу са умућеним јајима, и трећу са презлама помешаним са 1/2 шоље нарибаног пармезана. Сваки пилећи филет прво уваљајте у брашно, затим у јаја, и на крају у презле са пармезаном, пазећи да је сваки филет добро обложен. У великој тави загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Пржите пилеће филете док не постану златно смеђи и хрскави, око 3-4 минута са сваке стране. Пребаците пржене филете у посуду за печење. Прелијте сваки филет са маринара сосом, поспите нарибаном моцарелом и додатним пармезаном. Пеците у загрејаној рерни док се сир не отопи и постане златно смеђи, око 15-20 минута. Служите уз пасту по жељи.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана](/data/images/2025-01-22/565745_shutterstock-2340837575_t.jpg?time=1737627477)
ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана
23. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
![НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати](/data/images/2025-01-21/565390_shutterstock-317925152_t.jpg?time=1737534004)
НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати
22. 01. 2025. у 09:30Новости онлине
![РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк](/data/images/2023-09-05/394445_punjena-gnezda_t.jpg?time=1737255047)
РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк
19. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
![ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно](/data/images/2025-01-15/563640_shutterstock-2457600587_t.jpg?time=1737101905)
ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
17. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)