ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати

Јована Васић

25. 01. 2025. у 09:00

Богато традиционално италијанско јело, нежног и складног укуса.

ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Пилећи филе 4
  • Со и бибер по укусу
  • Брашно 1 шоља
  • 2 Јаја
  • Презле 1 шоља
  • Пармезан 1/2 шоље
  • Маринара сос 1 шоља
  • Нарендана моцарела 1 шоља
  • Нарендани пармезан 1/4 шоље (за посипање)
  • Маслиново уље за пржење

Припрема:

Загрејте рерну на 200°Ц (400°Ф). Пилеће филете посолите и побиберите са обе стране. Припремите три посуде: једну са брашном, другу са умућеним јајима, и трећу са презлама помешаним са 1/2 шоље нарибаног пармезана. Сваки пилећи филет прво уваљајте у брашно, затим у јаја, и на крају у презле са пармезаном, пазећи да је сваки филет добро обложен. У великој тави загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Пржите пилеће филете док не постану златно смеђи и хрскави, око 3-4 минута са сваке стране. Пребаците пржене филете у посуду за печење. Прелијте сваки филет са маринара сосом, поспите нарибаном моцарелом и додатним пармезаном. Пеците у загрејаној рерни док се сир не отопи и постане златно смеђи, око 15-20 минута. Служите уз пасту по жељи.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.

30. 05. 2025. у 14:42

Коментари (0)

РУСИЈА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Ево шта Британци хоће да ураде са милијардама од продаје Челсија