БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла
Пилетина са кромпиром се прави јако брзо, врло је укусно јело и погодно уколико имате госте.

Фото Shutterstock
Састојци:
2 кг пилећег филеа
7 мањих кромпира
300 мл парадајз соса
200 мл воде
со и бибер по укусу
2 црна лука
4 чена белог лука
3 црвене паприке
качкаваљ за рендање
брашно за уваљати месо
2 кашике путера
Рецепт за запечену пилетину са кромпиром:
Како бисте направили пилетину на овај начин прво је исеците на траке или коцке. Посолите и побиберите па уваљајте у брашно. Испржите месо на истопљеном путеру, извадите га када је пржено, па у истом тигању испржите кромпир исецкан на коцкице са још мало путера.
Након тога убаците и исецкани црни лук, паприку, парадајз и бели лук. Сипајте парадајз воду и парадајз сос и оставите да се крчка. Смесу пребаците у ватросталну посуду, додајте пилетину и одозго поспите ренданим качкаваљем. Пеците око десет минута у рерни на 200 степени. Сервирајте и уживајте!
(ствар укуса)
Препоручујемо

ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: Рецепт за брз и богат ручак који ће љубитељи меса обожавати
27. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)