НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице
ЧОРБА од печене црвене паприке са сланиницом биће прави рај за ваша непца.
![НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице](/data/images/2024-07-03/503229_shutterstock-paradajz-corba_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци
За печене паприке:
- 3 велике слатке црвене паприке
- маслиново уље
- со, бибер
За чорбу од црвене паприке:
- 6 кришки димљене сланине
- 2 кашике сланог путера
- 1 лук, исечен на коцкице
- 2 шаргарепе, исечене на коцкице
- 1 штап целера, исечен на коцкице
- 6 ченова белог лука, исеченог на коцкице
- со, бибер, оригано, босиљак, млевена паприка, мајчина душица, рузмарин, першун
- 4 шоље парадајз соса
- 1 велики слатки кромпир, ољуштен и нарезан на коцкице
- 6 шоља пилећег бујона
- 3 шоље млека
- 1 шоља ренданог пармезана
![](/data/images/2024-07-15/507226_shutterstock-21543165231_f.jpg?1738867985)
Фото Shutterstock
Загрејте рерну на 220 степени. Велики плех обложите папиром за печење. Паприке оперите, преполовите и извадите семенке.
Обилно их покапајте уљем и зачините сољу и бибером. Пеците паприке 30 до 35 минута, док лепо не омекшају.
У међувремену припремите чорбу. Загрејте велики лонац за супу на средњој ватри и прво додајте кришке сланине. Ставите сланину док не порумени и не постане хрскава, а затим је извадите на тањир обложен папирним убрусима и оставите са стране. У масноц́у од сланине додајте путер и оставите да се истопи.
Затим додајте лук, шаргарепу и целер и динстајте док лук не омекша. Затим додајте бели лук и зачинско биље и зачине: со, бибер, паприку, босиљак, оригано, мајчину душицу и рузмарин. Додати и парадајз сос, па све измешати.
Ако желите богатији укус чорбе, 1 шољу млека замените павлаком.
Залијте пилец́им бујоном, додајте батат исечен на коцкице, поклопите шерпу поклопцем и пустите да проври. Смањите потом ватру и кувајте око 15 до 20 минута, док кромпир не омекша.
У супу додајте печене паприке и склоните је са ватре. Користите штапни миксер или обичан блендер и измиксајте супу док не постане глатка, кремаста и без грудвица.
Вратите чорбу на шпорет, додајте млеко и загревајте на средњој ватри док се не загреје. Додајте шољу ренданог пармезана и свеже сецкани першун. Мешајте док се сир не отопи.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ОРИЈЕНТАЛНИХ ПОСЛАСТИЦА: Старински рецепт за босанске урмашице ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ОРИЈЕНТАЛНИХ ПОСЛАСТИЦА: Старински рецепт за босанске урмашице](/data/images/2023-08-17/387171_urmasice_t.jpg?time=1738791717)
ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ОРИЈЕНТАЛНИХ ПОСЛАСТИЦА: Старински рецепт за босанске урмашице
06. 02. 2025. у 13:00
![ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24) ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)](/data/images/2025-02-07/570660_pgsk9kpturbxy8ynti3yzjkognhmjgxngm4m2fmnzgzmziymjnlotqxns5wbmerkwlnaxya3gabotaf-ezgif.com-webp-to-jpg-converter_kf.jpg?time=1738936252)
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)
МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.
07. 02. 2025. у 14:50
![РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали](/data/images/2025-02-06/570373_1_kf.jpg?time=1738855983)
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
![ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода? ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?](/data/images/2024-12-09/553613_113307-gaga-i-toni-ig_kf.jpg?time=1738931385)
ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?
О РАЗВОДУ певачице Драгане Мирковић и њеног дугогодишњег супруга, бизнисмена Тонија Бијелића, не престаје да се прича.
07. 02. 2025. у 13:29
Коментари (0)