БРЗ И ЗДРАВ РУЧАК: Свињски медаљони са беби сапанћем у крем сосу

Mina Izgarević

09. 02. 2025. у 15:00

СВИЊСКИ медаљони са беби сапанћем у крем сосу врло су једноставно, а укусно јело за целу породицу.

БРЗ И ЗДРАВ РУЧАК: Свињски медаљони са беби сапанћем у крем сосу

Foto: Shutterstock

Састојци:

За медаљоне:

  • 400 г свињског филеа
  • 40 г брашна
  • ½ кашичице морске соли
  • ¼ кашичице млевеног црног бибера
  • 1 кашика уља
  • 2 кашике путера

За сос:

  • 3 чена белог лука – ситно исецкана
  • 1 кашичица свежег рузмарина – ситно исецканог
  • ¼ кашичице туцане паприке
  • 500 мл павлаке за кување
  • 500 г листова беби спанаћа
  • 180 г чери парадајза исецканог
  • морска со и црни бибер, по укусу

Фото Схуттерстоцк

 

Трик за мекано свињско месо!

Након што свињске медаљоне уваљате у брашно, пре пржења их убаците у киселу воду. Биће савршено мекани!

Рецепт за свињске медаљоне:

За свињетину припремљену на овај начин прво припремите месо. Исеците га на кришке од 2,5 цм. Додајте брашно у тањир и зачините сољу и бибером. Сваки комад свињетине премажите брашном. У велики и дубоки тигањ додајте уље и путер. Загрејте на јакој ватри. Убаците месо и пржите 2-3 минута са сваке стране, док не порумени. Извадите их и ставите на страну.

Смањите топлоту на средњу. У исти тигањ додајте бели лук, рузмарин и туцану паприку и пржите 1-2 минута, пазец́и да бели лук не загори. Додајте павлаку за кување и пустите да проври. Додајте беби спанац́ и парадајз.

Крчкајте сос 3 минута, док не почне лагано да се згушњава. Вратите свињетину у сос и динстајте још 3 минута. Сервирајте и уживајте! Можда ћете желети да направите и печеницу са две врсте сувог воћа.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО - ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО Мома Стефановић: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани #Оноправо

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЛУДИЛО, МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године

''ЛУДИЛО'', МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године

МИЛИЈАРДЕР и шеф Министарства за државну ефикасност (ДОГЕ) поделио је на свом налогу на друштвеној мрежи ''Икс'' истину о НВО организацији која је у медијском смислу одиграла кључну улогу у обојеним револуцијама у земљама широм света, укључујући и Србију. Он је поделио објаву корисника друштвене мреже ''Икс'' KanekaoTheGreat у којем јасно стоји како су ове организације трошиле новац за рушење влада.

09. 02. 2025. у 11:48

Коментари (0)

ХРВАТИ У ШОКУ: Погледајте због чега нам се ругају суседи, није им јасно да је у Хрватској могуће нешто овако