РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром

Јована Васић

22. 02. 2025. у 09:00

Некада се неочекиване комбинације покажу као савршено ново јело. Ово је једно од таквих случајних открића за које верујемо да ће постати омиљено.

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • шампињони 400 г
  • кувана јаја 3
  • свежа јаја 2
  • мајонез 100 г
  • качкаваљ 100 г
  • топљени сир 4 троугла
  • суви биљни зачин 1 кашичица
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • маслац 20 г

Припрема:

Шампињоне исеците на танке листиће, поспите их биљним зачином и пржите на загрејаном маслацу док не испари течност коју су пустили. Склоните их са ватре, прохладите, па додајте ситно исецкана јаја и мајонез. Посолите и побиберите и добро промешајте. Смесу ставите у подмазану ватросталну посуду, преко нарендајте качкаваљ и распоредите комадиће топљеног сира. Умутите два јајета, зачините и све прелијте. Пеците 20 минута на 200 степени и послужите са салатом.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Нико не може да верује шта су урадиле синхроне пливачице из Украјине после освајања медаља (ВИДЕО)