ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МИРОЂИЈЕ: Сочан ручак коме мало ко може да одоли
Мирођију или волите или не, али њен мирис заиста даје свежину јелу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- пилећи филе 800 г
- млеко 500 мл
- оштро брашно 2 кашике
- лимун 1 комад
- сирће 1 кашика
- мирођија, сецкана 1 кашика
- суви биљни зачин 1 кашичица
- со и бибер по укусу
- уље 4 кашике
Припрема:
Пилетину исеците на комаде, зачините и пропржите на уљу да добију лепу боју. Наливајте воду и динстајте око 15 минута док месо не омекша. На уљу пропржите брашно, улијте млеко, па када сос почне да се згушњава, додајте и сок од лимуна, сирће, со и мирођију. Оставите да кључа који минут, па склоните са ватре. Месо прелијте сосом и послужите уз кувани кромпир.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРАДИЦИОНАЛНИ ТУРСКИ РЕЦЕПТ ЗА САРМИЦЕ ОД ЗЕЉА: Хармонија укуса у сваком залогају
26. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром
22. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве
21. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

ТИКВИЦЕ ЗАПЕЧЕНЕ СА СИРОМ У БЕШАМЕЛ СОСУ: Савршен лагани ручак који се брзо спрема
24. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)