ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МИРОЂИЈЕ: Сочан ручак коме мало ко може да одоли

Јована Васић

02. 03. 2025. у 09:00

Мирођију или волите или не, али њен мирис заиста даје свежину јелу.

ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МИРОЂИЈЕ: Сочан ручак коме мало ко може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • пилећи филе 800 г
  • млеко 500 мл
  • оштро брашно 2 кашике
  • лимун 1 комад
  • сирће 1 кашика
  • мирођија, сецкана 1 кашика
  • суви биљни зачин 1 кашичица
  • со и бибер по укусу
  • уље 4 кашике

Припрема:

Пилетину исеците на комаде, зачините и пропржите на уљу да добију лепу боју. Наливајте воду и динстајте око 15 минута док месо не омекша. На уљу пропржите брашно, улијте млеко, па када сос почне да се згушњава, додајте и сок од лимуна, сирће, со и мирођију. Оставите да кључа који минут, па склоните са ватре. Месо прелијте сосом и послужите уз кувани кромпир.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈОВИЋ ХЕРОЈ МИЛАНА: Српски нападач је донео превагу против Интера, може ли исто учинити и на Пјерлуиђи Пенцу?