ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МИРОЂИЈЕ: Сочан ручак коме мало ко може да одоли

Јована Васић

02. 03. 2025. у 09:00

Мирођију или волите или не, али њен мирис заиста даје свежину јелу.

ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МИРОЂИЈЕ: Сочан ручак коме мало ко може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • пилећи филе 800 г
  • млеко 500 мл
  • оштро брашно 2 кашике
  • лимун 1 комад
  • сирће 1 кашика
  • мирођија, сецкана 1 кашика
  • суви биљни зачин 1 кашичица
  • со и бибер по укусу
  • уље 4 кашике

Припрема:

Пилетину исеците на комаде, зачините и пропржите на уљу да добију лепу боју. Наливајте воду и динстајте око 15 минута док месо не омекша. На уљу пропржите брашно, улијте млеко, па када сос почне да се згушњава, додајте и сок од лимуна, сирће, со и мирођију. Оставите да кључа који минут, па склоните са ватре. Месо прелијте сосом и послужите уз кувани кромпир.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу