ПИКАНТАН ПАПРИКАШ ОД ШАРАНА: Врхунско јело за предстојеће дане
Љубитељи рибљих или фиш паприкаша воле да мистификују ово јело. Сигурно је да и ту постоје тајне за припрему, али врхунски укус имаће и ако га овако скувате. Важно је да тихо крчка.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- шаран 1 кг
- икра ако има
- црни лук 2 главице
- шаргарепа 1 комад
- љути зачин за рибљи паприкаш 1 кесица
- уље 80 мл
- суви биљни зачин 1 кашичица
- со и бибер по укусу
- феферона 1 комад
- млевена зачинска паприка 1 кашика
- пире од парадајза 2 кашике
Припрема:
Насецкајте лук и шаргарепу и кратко пропржите на мало уља. Додајте пола чаше воде и штапним миксером уситните. Додајте зачин за фиш паприкаш размућен у 1,5 л млаке воде. Одмах ставите рибу и икру. Вода треба да прекрије рибу, па ако је потребно, долијте још воде. Кад проври, убаците пире од парадајза, со, зачине, феферону, љуту паприку и кувајте још пола сата на тишој ватри. Пред крај кувања пробајте, па ако треба, зачините по укусу.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН НЕДЕЉНИ РУЧАК: Спанаћ са млевеним месом
23. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром
22. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве
21. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

ТИКВИЦЕ ЗАПЕЧЕНЕ СА СИРОМ У БЕШАМЕЛ СОСУ: Савршен лагани ручак који се брзо спрема
24. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

"СВАКИ МУШКАРАЦ ДА ПРОЂЕ ВОЈНУ ОБУКУ" НАТО држава се спрема за руски напад, циљ је војска од 500.000 људи
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск најавио је да његова влада ради на плану за масовну војну обуку свих пунолетних мушкараца, као одговор на промене у безбедносној ситуацији у Европи.
08. 03. 2025. у 14:43

ПАКАО ЗА УКРАЈИНЦЕ У КУРСКУ НАКОН АМЕРИЧКОГ ПОТЕЗА: Десет хиљада војника пред опкољавањем (ФОТО)
ДЕСЕТ хиљада украјинских војника под претњом је опкољавања у Курској области након обуставе америчких обавештајних података, пише британски Телеграф.
08. 03. 2025. у 11:01

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)