ФАХИТА СА ПИЛЕТИНОМ: Одличан микс меса и поврћа на мексички начин

Новости онлине

23. 03. 2025. у 13:00

Омиљено ресторанско, мексичко јело у вашем дому - зашто да не? Зачини у овом рецепту играју главну улогу, па најпре проверите имате ли их све.

ФАХИТА СА ПИЛЕТИНОМ: Одличан микс меса и поврћа на мексички начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кашике уља
  • 2 кашике алеве паприке
  • 1 кашика димљене паприке
  • 1 кашика соли
  • 1 кашика кумина
  • 1 кашика оригана
  • 1 кашика сушеног першуна
  • 1,5 кашичица црног лука у праху
  • 1,5 кашичица белог лука у праху
  • 1,5 кашичица бибера
  • 700г пилећих груди
  • 1 црвена паприка
  • 1 жута бабура
  • 1 зелена бабура
  • 1 црни лук

Припрема:

Све зачине измешајте и ставите у једну теглицу. Пилетину исеците на траке ширине један центиметар. Паприке оперите и такође исецкајте на траке исте ширине. Црни лук очистите и исеците на ребарца. Месо и поврће ставите у плех. Поспите са три кашике мешавине зачина, па све добро измешајте. Распоредите да све буде у једном слоју у плеху. Поспите уљем. Пеците у унапред загрејаној рерни на 200 степени, при врху рерне, 35-40 минута. Служите уз тортиље, а све зачините лимуновим соком, са додатком павлаке или нечег другог, по жељи.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

СЕЛЕКТОРКА СРБИЈЕ САОПШТИЛА СПИСАКА: Ово су фудбалерке за мечеве са Мађарском и Белорусијом