НАЈПОЗНАТИЈЕ ФРАНЦУСКО ЈЕЛО: Тартифлет са сланином и кромпиром
28. 03. 2025. у 10:00
Назив потиче од арапске речи „тартифла“, што значи кромпир, а јело датира из 18. века, кад се први пут помиње у књигама кувара. Осим кромпира, лука и сланине, користи се и полумекани сир реблошон, али се може користити и камамбер или бри.
Повезане вести

ФРАНЦУСКИ КРОМПИР СА КУВАНИМ ЈАЈИМА: Никад бржи и јефтинији ручак (ВИДЕО)
Савршен ручак или прилог месу, ако нисте никад пробали ево одличног рецепта за француски кромпир.
27. 04. 2025. у 08:30

ПАПРИКАШ СА ОСЛИЋЕМ И КРОМПИРОМ: Овај ручак обожавају и они који не посте
Паприкаш са ослићем и кромпиром идеалан је за пост на уљу и право јело на кашику.
14. 04. 2025. у 10:00

РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН ЛАГАНИ ОБРОК: Паста примавера, осваја на први залогај
Паста примавера за прве пролећне дане је пуна поврћа, а можете да је прилагођавате свом укусу и жељама.
05. 04. 2025. у 10:00

НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно
Било да их спремате као прилог или самостални ручак или вечеру, ово јело ће вас одушевити.
29. 03. 2025. у 10:00
Најновије из рубрике

БРУСКЕТЕ ОД АВОКАДА: Укусни канапеи за све прилике
ТРАЖИТЕ идеалан грицкалицу која је једноставна, освежавајућа и пуна укуса? Брускете од авокада су баш то – здрави, кремасти и лаки за припрему, одлични за журке, породичне ручкове или као лака ужина. Уз само неколико састојака, имате канапе који ће свима привући пажњу и окусити сваку прилику!
04. 07. 2025. у 13:00

ИЗГЛЕДА КАО ДА СТЕ ГА КУПИЛИ У НАЈБОЉОЈ ПОСЛАСТИЧАРНИЦИ: Освежавајући летњи колач
НИКО неће веровати да сте сами направили овај колач.
04. 07. 2025. у 12:49

НЕВЕРОВАТНО СЛАСНА И УКУСНА: Проја са чварцима
ЗА све љубитеље чварака, ово је права посластица, јер кад се нађу у проји добије се феноменалан спој укуса!
04. 07. 2025. у 10:00

ПРАВЕ СЕ ЛАКО, А ПОЈЕДУ БРЗО: Кифлице са спанаћем (ВИДЕО)
НАЈБОЉЕ служите уз шољу јогурта, предивне, мекане, мирисне...
04. 07. 2025. у 07:36

БАШ КАО БАКИНА: Старинска пита са месом
Рецепт који се преносио генерацијама, са колена на колено, за укусну питу коју воли и старо и младо.
04. 07. 2025. у 07:20
Коментари (0)