ОДУШЕВИЋЕ СВЕ ГОСТЕ: Хрскава пилетина у поху од крекера

Новости онлине

14. 05. 2025. у 13:00

ХРСКАВА пилетина у поху од крекера је лака и брза за припрему, а одушевиће све госте.

ОДУШЕВИЋЕ СВЕ ГОСТЕ: Хрскава пилетина у поху од крекера

Foto: prt scr / yt / allrecipes

Састојци:

  • 475 сланих крекера
  • 1 кашичица соли
  • 1 прстохват белог лука у праху или по укусу
  • 6 половина пилећег филеа
  • 120 мл отопљеног маргарина

Napravite sos od sira uz piletinu:

U manjem loncu otopiti 2 kašike putera, iseckati 1 mladi luk i dinstati ga minut. Dodati 1 1/2 kašike brašna i postepeno, uz mešanje, doliti 300 ml mleka. Ostaviti da se kuva dok se sos ne zgusne. Sipati 100 g rendanog parmezana, 1/2 kašičice senfa i 1/2 kašičice slatke crvene mlevene paprike. Kuvati dok se sir ne otopi, a sos zgusne. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Рецепт за хрскаву пилетину у поху од крекера:

Како бисте припемили пилетину, загрејте рерну на 220 степени Целзијуса. Подмажите велики плех за печење. Слане крекере убаците у најлонску врећу и измрвите оклагијом. У плиткој посуди помешајте уситњене крекере, со и бели лук у праху.

Умочите пилећа прса у отопљени маргарин, а затим их притисните у смесу са крекерима док се не премажу. Поређајте пилетину у припремљени плех за печење. Пеците у загрејаној рерни 45 до 60 минута. Након тога сервирајте и уживајте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русију ће на преговорима у Истанбулу представљати ова два званичника

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русију ће на преговорима у Истанбулу представљати ова два званичника

ВИСОКИ бивши званичник Кремља, који је желео да остане анониман због осетљивости теме, рекао је да ће Русију на предстојећим преговорима у Истанбулу представљати министар спољних послова Сергеј Лавров и саветник председника за спољну политику, Јуриј Ушаков, објавио је лист Вашингтон пост.

14. 05. 2025. у 09:19

Коментари (0)

ТО ЈЕ ЈЕДИНИ ТИМ У ЕВРОПИ КОЈИ ИМА...: Турски стручњак отворио душу о стању у грчком клубу