САВРШЕНИ РУЧАК: Ребарца глазирана медом, са пекарским кромпиром
РЕБАРЦА глазирана медом са пекарским кромпиром се лепе за прсте и само одвајају од кости, а пекарски кромпир је хрскав и савршено куван изнутра.

Foto: Printskrin Youtube/Silvana's Kitchen
Најбоље је ребарца сервирати топла.
Састојци:
* 1 кг свињских ребара
* 5-6 опраних кромпира
* 1 кашика уља
Зачини за маринаду:
* 1 кашика сенфа у праху
* 1 кашика соли
* 1 кашика млевеног црног бибера и још за зачињавање кромпира
* 1 кашика млевене паприке и још за зачињавање кромпира
* 5 кашика меда и још за глазирање
Рецепт за ребарца глазирана медом са пекарским кромпиром:
Како бисте направили ребарца, прво помешајте све састојке за маринаду (1 кашику праха сенфа, 1 кашику сушеног оригана, 1 кашику млевене паприке, 5 кашика меда, 1 кашику соли, 1 кашику млевеног црног бибера) у чинији. Равномерно утрљајте маринаду по 1 кг свињских ребара. Поклопите и охладите у фрижидеру и оставите да се маринира преко ноц́и или до 36 сати. Оперите и исеците 5-6 малих кромпира на велике комаде.
Додајте 1 кашику уља. Додајте прстохват соли и црног бибера и добро промешајте.
Оставите свињска ребра да достигну собну температуру сат времена пре печења. Ставите ребра и кромпир на плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни 60-75 минута на 200°Ц током првих 15 минута, а на 180°Ц остатак времена.
Савет плус:
Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла.
Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла. Овај поступак се наставља док се свињска ребра не испеку 60-75 минута. Оставите ребра да одстоје око 15 минута пре него што их исечете. Најбоље их је сервирати топле.
Уживајте!
Пријатно!
(Stvar Ukusa)
Препоручујемо

БЕШАМЕЛ СОС: Супер иде уз месо и поврће и даје шмек сваком јелу
16. 05. 2025. у 08:30

СЛАСНИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Зачињене свињске крменадле запечене у рерни
04. 05. 2025. у 09:00

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ХРВАТСКОГ ПОЛИТИЧАРА Закуцали се у њега колима, па га изрешетали - смрт насред пута и тројица ухапшених (ВИДЕО)
"УСЛЕДИЛА је брза интервенција полиције током које је пронађен 33-годишњак, након чега су ухваћене још две особе."
24. 09. 2025. у 13:56
Коментари (0)