РЕЦЕПТ: Пилећи карабатак у сосу од печурака на пиринчу
Сочни пилећи карати и батаци у кремастом сосу од печурака, послужени на пиринчу, доносе укусан и хранљив оброк идеалан за породични ручак.
ФОТО: Novosti
Потребно
- 500 гр карабатака очишћених од костију
- 250 гр пиринча
- 300 г печурака (шампињони или друге по жељи)
- 1 већа главица црног лука
- 500 мл павлаке за кување
- мало уља (за пржење меса и динстање)
- зачини: со, бибер, бели лук у праху, першун, оригано
- опционо: пармезан или свеж першун за посипање
Припрема
1. Скувати пиринач у сланој води и оставити са стране.
2. На уљу испржити пилеће карабатаке који су претходно маринирани ( сенф, оригано, бели лук у праху, бибер, со), док не добију лепу златно-румену боју. Извадити и оставити са стране.
3. У истој масноћи продинстати ситно сецкан црни лук и печурке, додати зачине (со, бибер, бели лук у праху, першун, оригано).
4. Када печурке омекшају, додати павлаку за кување и кувати пар минута да се добије кремасти сос.
5. На тањир ставити подлогу од пиринча, преко сипати сос од печурака, а затим поређати насечене комаде пилетине.
6. По жељи посути пармезаном или свежим першуном.
Пријатно!
РУСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нафтна компанија продаје своју имовину у иностранству због санкција САД-а
РУСКА нафтна компанија Лукоил саопштила је данас да, због увођења рестриктивних мера неких држава против те фирме и њених подружница, намерава да прода своју имовину у иностранству.
27. 10. 2025. у 21:49
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)