РЕЦЕПТ: Пилећи карабатак у сосу од печурака на пиринчу
Сочни пилећи карати и батаци у кремастом сосу од печурака, послужени на пиринчу, доносе укусан и хранљив оброк идеалан за породични ручак.
ФОТО: Novosti
Потребно
- 500 гр карабатака очишћених од костију
- 250 гр пиринча
- 300 г печурака (шампињони или друге по жељи)
- 1 већа главица црног лука
- 500 мл павлаке за кување
- мало уља (за пржење меса и динстање)
- зачини: со, бибер, бели лук у праху, першун, оригано
- опционо: пармезан или свеж першун за посипање
Припрема
1. Скувати пиринач у сланој води и оставити са стране.
2. На уљу испржити пилеће карабатаке који су претходно маринирани ( сенф, оригано, бели лук у праху, бибер, со), док не добију лепу златно-румену боју. Извадити и оставити са стране.
3. У истој масноћи продинстати ситно сецкан црни лук и печурке, додати зачине (со, бибер, бели лук у праху, першун, оригано).
4. Када печурке омекшају, додати павлаку за кување и кувати пар минута да се добије кремасти сос.
5. На тањир ставити подлогу од пиринча, преко сипати сос од печурака, а затим поређати насечене комаде пилетине.
6. По жељи посути пармезаном или свежим першуном.
Пријатно!
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА АЉОША ВУЧКОВИЋ Глумица објавила снимак из позоришта: "Велики и добри наш!"
ГЛУМИЦА Драгана Мићаловић дирнула је пратиоце објавом на друштвеним мрежама, где је поделила емотиван снимак легендарног глумца Аљоше Вучковића из позоришта. На видеу се види како глумац пева на сцени.
28. 12. 2025. у 08:48
Коментари (0)