НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк
БУНДЕВА је свакако краљица јесени, зато просто мора да се нађе на вашој трпези.
Међу поврћем, бундева је један од најконцентриранијих извора алфа-линоленске киселине (АЛА), омега-3 есенцијалне масне киселине која је врло добра за здравље срца. Неправедно запостављена у исхрани, бундева позната као “домаћа банана” садржи обиље витамина и минерала, богата је влакнима, посебно пектином. Искористите њене благодети на време и направите овај сјајан потаж од бундеве.
Састојци:
400гр бундеве (исецкане на коцкице)
4 шаргарепе (Исецкане на колутове)
1 већи кромпир (Исецкан на коцкице)
1,5 л воде
свеж першун
3 чена белог лука
2 мања црна лука
со, бибер
Припрема:
Кувати у води бундеву, шаргарепу, кромпир и црни лук око 20-35 минута.
Када се поврће скува исцедите воду и испасирајте састојке помоћу штапног миксера. Ако немате ручни миксер можете да се и послужите блендером или мултипрактиком.
Када сте испасирали поврће, вратите га на шпорет и додајте со и бибер, промешајте и када проври, кувајте га још око 3 минута, па додајте у смесу исецкан першун и бели лук. Промешајте и припреми ваш потаж за послужења.
По жељи можете у потаж додати павлаку, кисело млеко или ситни сир. Ако уз њега додате и лепо препречени хлеб, овај оброк може бити и замена за класичан ручак.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА И БРОКОЛИЈА: Лагани оброк у којем ћете уживати (ВИДЕО)
06. 09. 2023. у 21:00
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД САМО ПАР САСТОЈАКА: Топи се у устима, а готов је за 15 минута
06. 10. 2023. у 12:00
ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу
05. 10. 2023. у 12:00
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (1)