НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк
07. 10. 2023. у 11:02
БУНДЕВА је свакако краљица јесени, зато просто мора да се нађе на вашој трпези.
Повезане вести

КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело
Овај потаж је толико богат разноврсним састојцима да вас врло лако може заситити, те може бити и главно јело, за вечеру, рецимо.
27. 04. 2025. у 10:00
Најновије из рубрике

КРЕМАСТ, ПУН ПОВРЋА: Бели чили са пилетином
РЕЦЕПТ за ово кремасто јело је веома једноставан као и сами састојци који су нам потребни.
10. 06. 2025. у 07:00

САВРШЕН СЛАТКО-КИСЕЛКАСТИ СПОЈ УКУСА: Куглоф са лимуном и јогуртом (ВИДЕО)
ВЕОМА лак и једноставан рецепт за љубитеље освежавајућих колача. Деца га баш воле.
09. 06. 2025. у 13:00

ВИТАМИНСКИ ДОДАТАК УЗ ГЛАВНО ЈЕЛО: Пролећна салата са јабукама и орасима
ОВА салата може да се чува у фрижидеру 2 дана и постаје још боља.
09. 06. 2025. у 11:00

НАЈМЕКША ЈАГЊЕТИНА НА СВЕТУ: Сочни бут, уживаћете у сваком залогају
Купите јагњећи бут са косском и позабавите се припремом овог јела - уживаћете и ви и ваши најмилији.
09. 06. 2025. у 09:00

САВРШЕНЕ ЗА НЕИСКУСНЕ ДОМАЋИЦЕ - Брзинске погачице са чварцима (ВИДЕО)
РЕЦЕПТ за погачице са чварцима које су готове за сат времена.
09. 06. 2025. у 07:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.