ЗДРАВА ЈЕ И БАШ ЗАСИТНА, НЕМА ТЕЖИНЕ У ЖЕЛУЦУ: Најлепша посна салата иделана за мршављење
СИГУРНИ смо да ће се често наћи у вашем јеловнику, рецепт за најлепшу посну салату од туњевине ћете лако запамтити, када је будете пробали.
У току је пост, те вам доносимо рецет за најукуснију салату са туњевином и пиринчем, који обожавају чак и највећи гурмани. Садржу пуно поврћа, те је веома здрава, уз то је одлична варијанта за све оне који желе да изгубе вишак килограма. И још једна битна ствар - лако ласко се прави.
Састојци:
* 900 г скуваног пиринча
* 400 г туњевине
* 200 г грашка из конзерве или скуваног
* 2 црвене паприке, исечене на коцкице
* 3 парадајза, исечена на ситне комаде
* кашика ситно исецканог першуна
* кашика ситно исецканих маслина
* 4 кашике посног мајонеза
* сок једног лимуна
* 2 кашике маслиновог уља
Припрема:
Прво скувајте пиринач и грашак и оставите да се расхлади. Потом остало поврће исецкајте на ситне комаде. Затим у једну ставите све намирнице и, па додајте мајонез, уље, сок од лимуна и остале зачине по жељи. Добро све промешајте и салата је спремна за јело!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
4 ПОСНА ЈЕЛА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА АТОСА: Најлепши оброци из хиландарског кувара
30. 11. 2023. у 12:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)