БИГ МЕК САЛАТА: Неодољиво подсећа на популарни хамбургер
Домаћа биг мек салата - брз и једноставан рецепт ком се не може одолети.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г млевене говедине
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица ворчестер соса
- Со
- Црни бибер
- 60 г грчког јогурта
- 1 кашика сирћета
- 2 кашичице сенфа
- 1 кашичица кечапа
- 1/2 кашичице љуте паприке
- 2 главице зелене салате, сецкане
- 125 г исецканог чедара
- 125 г чери парадајза
- 100 г киселих краставаца исецканих
- 1/4 црвеног лука, танко исеченог
- 1 кашичица сусама
Припрема:
За биг мек салату у тигањ на средњој ватри ставите млевену говедину, бели лук у праху и ворчестер сос и зачините сољу и бибером. Пржите, повремено мешајући, 8 до 10 минута. Пребаците говедину у велику чинију.
У средњој чинији умутите грчки јогурт, сирће, сенф, кечап и паприку. Тиме ћете прелити салату.
У чинији помешајте говедину, чедар, парадајз, киселе краставце и црвени лук. Прелијте преливом и поспите сусамом. Сервирајте уз тортиљу. Уживајте у биг мек салати.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)