ПАНЦАНЕЛА САЛАТА: Италијанска салата која је светски хит, а можете лако сами да је направите
Парадајз најчешће користимо у салати или као сок, а фантастичан је састојак многих јела.
За лагани ручак предлажемо ову рустично салату из Тоскане.
Састојци:
- 500 г свежег парадајза
- 1 кашичица соли
- 150 г старог хлеба
- 1 бурата сир (150 г)
- 50 мл маслиновог уља
- 1 црвени лук
- 2 чена белог лука
- 2 кашике винског сирћета
- 1 везица свежег босиљка
Припрема:
Парадајз исеците на кришке. Додајте со, измешајте и оставите 15 минута да пусти сок. Хлеб исеците на коцкице и помешајте са 2 кашике маслиновог уља, па пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута, односно док не постане хрскав. Процедите сок који је парадајз пустио, па му додајте исецкан белик лук и сирће, затим маслиново уље, црвени лук исечен на кришке. Полако сједините и додајте испечене крутоне. Оставите да стоји 30 минута да се укуси прожму. Пре послуживања додајте сир и босиљак. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00
САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа
23. 04. 2024. у 11:00
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)