ПАНЦАНЕЛА САЛАТА: Италијанска салата која је светски хит, а можете лако сами да је направите
Парадајз најчешће користимо у салати или као сок, а фантастичан је састојак многих јела.

Foto: Shutterstock
За лагани ручак предлажемо ову рустично салату из Тоскане.
Састојци:
- 500 г свежег парадајза
- 1 кашичица соли
- 150 г старог хлеба
- 1 бурата сир (150 г)
- 50 мл маслиновог уља
- 1 црвени лук
- 2 чена белог лука
- 2 кашике винског сирћета
- 1 везица свежег босиљка
Припрема:
Парадајз исеците на кришке. Додајте со, измешајте и оставите 15 минута да пусти сок. Хлеб исеците на коцкице и помешајте са 2 кашике маслиновог уља, па пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута, односно док не постане хрскав. Процедите сок који је парадајз пустио, па му додајте исецкан белик лук и сирће, затим маслиново уље, црвени лук исечен на кришке. Полако сједините и додајте испечене крутоне. Оставите да стоји 30 минута да се укуси прожму. Пре послуживања додајте сир и босиљак. (trpeza)
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00

САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа
23. 04. 2024. у 11:00

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)