ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк
У овом рецепту вам представљамо класичну верзију, али најбоља ствар у вези са тако салатом је што је веома - прилагодљива. Припремите све своје омиљене састојке и додатке за салату, помешајте их у велику чинију и добијате без муке брз и квалитетан оброк. Уз то додајемо и рецепте како да спремите чувени тако зачин и пицо де гало, мексички умак, које увек можете да имате при руци.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г млевене јунетине
- со и бибер према укусу
- 2 кашике тако зачина
- 2 кашике парадајз пиреа
- 2 шоље биљног уља
- 2 кукурузне тортиље, исечене на тракице
- 2 главе зелене салате
- 2 1/2 шоље преполовљених чери парадајза
- 1 конзерва црног пасуља, оцеђена, испрана
- 1 шоља ренданог качкаваља
- 1/2 шоље пицо де гало
- 1/4 шоље сецканог свежег коријандера
- 1/2 шоље павлаке
Тако зачин:
- 1/2 шоље чилија у праху
- 1/4 шоље млевеног кима
- 2 кашике димљене паприке
- 4 кашике свеже млевеног црног бибера
- 4 кашике белог лука у праху
- 4 кашике соли
- 4 кашике црног лука у праху
- 2 кашике сушеног оригана
Пицо де гало
- 1 шоља ситно сецканог белог лука
- 1 средња љута папричица
- ¼ шоље сока лимуна
- ¾ кашичице фине морске соли
- 4 велика парадајза, ситно сецкани
- ½ шоље ситно сецканог свежег коријандера
Припрема:
У великом тигању пропржите јунетину, а потом зачините са сољу и бибером. Додајте тако зачин, парадајз пасту и две кашике воде. Динстајте месо даље, повремено мешајући, док јунетина не порумени, око пет минута. Уклоните са ватре.
У други велики тигањ сипајте уље и загрејте на средње јакој ватри да буде врело, али да не почне да дими. Испржите исечене траке тортиље до златно смеђе боје, око два минута. Пребаците на папирни убрус и одмах посолите.
У великој чинији зачините зелену салату са прстохватом соли, затим додајте парадајз, пасуљ и јунетину. Све добро промешајте да се сједини.
На врх поспите качкаваљ, пицо де галло, коријандер и тракице од тортиље, и све залијте са павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)