ПРОБАЈТЕ САЛАТУ СА ПИЛЕТИНОМ, ФЕТОМ И ЈАГОДАМА: Изненађујуће добра комбинација
Чувени су десерти са јагодама, али ово воће је одлично и у салатама.
Састојци:
- 450 г пилећих груди
- 200 г руколе
- 200 г јагода
- 150 г фета сира
- влашац 2 кашике
- балзамико сирће по укусу
- маслиново уље по укусу
- мало соли
- мало бибера
Припрема:
Пилеће груди очистите и нарежите на коцкице или тракице. У тигању загрејте кашику маслиновог уља и препржите пилетину. Кад месо поприми златножуту боју извадите га на кухињски папир да се оцеди вишак масноће. Руколу оперите и пустите да се оцеди. Фету нарежите на коцкице. Ситно исецкајте влашац и њиме поспијте сир са свих страна и попрскајте маслиновим уљем. Јагоде оперите, веће прережите, ситније оставите целе. На тањир за послуживање ставите руколу зачињену са мало балзамико сирћета, маслиновим уљем, соли и бибером. Додајте коцкице пилетине, јагоде и фету, па све још мало зачините маслиновим уљем и промешајте.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД МЛАДИХ КРОМПИРА И ПАВЛАКЕ: Брза и једноставна припрема
22. 05. 2024. у 17:00
ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк
21. 05. 2024. у 12:34
САЛАТА СА КУКУРУЗОМ: Идеалан предлог за вечеру, а лака је за припрему
14. 05. 2024. у 22:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)