МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК: Пробајте пасуљ на мало другачији начин

Новости онлине

25. 05. 2024. у 13:00

Овако припремљен пасуљ можете послужити и као предјело или га јести као оброк.

МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК:  Пробајте пасуљ на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г белог пасуља
  • 1/2 целера
  • 1/2 корена першуна
  • 1 црни лук
  • 1 шаргарепа
  • 1 свежа паприка
  • 1 ловоров лист
  • 1 бели део празилука
  • 1 кашичица исецканог свежег першуна                                                                           
  • Сок од пола лимуна
  • 1 кашика маслиновог уља
  • Бибер, со, млевена паприка

Припрема:

Потопите пасуљ у воду и оставите да стоји преко ноћи. Промените воду и скувајте га. Посебно скувајте целер, корен першуна, црни лук, шаргарепу, паприку и ловор. Додајте неколико зрна бибера, со по укусу. Кувано поврће исецкајте на коцкице и помешајте са пасуљем. Додајте ако је потребно још соли, бибера, млевену паприку. Сипајте сок од лимуна и маслиново уље. Измешајте и поспите першуном.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Коментари (0)

Када је кеш/рефинансирајући кредит најбоља опција за вас и какве опције нуде банке у Србији?