ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица
Ручак који подсећа на детињство.
Састојци:
- пилетина по потреби
- 2 средње шаргарепе
- 1 кромпир
- спанаћ или блитве по укусу
- зачин ц по укусу
- со по укусу
- бибер по укусу
- брашно 1 кашика
- вода 1 мања шоља
- першун по укусу
Припрема:
Црни лук исецкати и пропржите на уљу. Потом додати пилеће месо. Све заједно динстати да месо мало омекша. Келерабу, кромпир, тиквицу и шаргарепу исецкајте на коцке и додајте у омекшало месо. Посолити и зачинити и продинстати пар минута. Затим долити воде око 1,5 литар и кувати на тихој ватри око сат времена. Брашно промешати са водом и сипати у чорбу. Блитву или спанаћ ситно исецкати и пред крај кувања убаците у чорбу. Додајте бибер, зачин ц, промешати и оставите да се кува још 5 минута. Кувану чорбу склонити са ватре и послужити декорисано сецканим першуном. Чорбу послужите уз домаћи хлеб. Тако ћете имати комплетан ужитак!
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)