ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица
Ручак који подсећа на детињство.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- пилетина по потреби
- 2 средње шаргарепе
- 1 кромпир
- спанаћ или блитве по укусу
- зачин ц по укусу
- со по укусу
- бибер по укусу
- брашно 1 кашика
- вода 1 мања шоља
- першун по укусу
Припрема:
Црни лук исецкати и пропржите на уљу. Потом додати пилеће месо. Све заједно динстати да месо мало омекша. Келерабу, кромпир, тиквицу и шаргарепу исецкајте на коцке и додајте у омекшало месо. Посолити и зачинити и продинстати пар минута. Затим долити воде око 1,5 литар и кувати на тихој ватри око сат времена. Брашно промешати са водом и сипати у чорбу. Блитву или спанаћ ситно исецкати и пред крај кувања убаците у чорбу. Додајте бибер, зачин ц, промешати и оставите да се кува још 5 минута. Кувану чорбу склонити са ватре и послужити декорисано сецканим першуном. Чорбу послужите уз домаћи хлеб. Тако ћете имати комплетан ужитак!
(superrecepti/žena)
Препоручујемо

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)