САВРШЕНСТВО "НА КАШИКУ": Ароматични потаж од кромпира и празилука

Татјана Марковић

14. 06. 2024. у 11:00

ПОТАЖ од кромпира и празилука прави се са белим луком, који се заједно са празилуком продинста на путеру, па се додају кромпир, ловоров лист и бујон.

САВРШЕНСТВО НА КАШИКУ: Ароматични потаж од кромпира и празилука

Фото Shutterstock

Због павлаке за кување заиста је неодољив.

Састојци:

30 г путера
4 бела дела празилука, преполовљена по дужини и танко исечена
3 чена белог лука, ситно исецкана
2 литре пилећег или повртног бујона
1 кг кромпира ољуштеног и исеченог на коцкице
1 ловоров лист
со и бибер по укусу
30 мл павлаке за кување
свежи влашац или млади лук, насецкан на колутове, за украс

Рецепт за потаж кромпира и празилука:

У великом тигању растопите путер. Додајте празилук и динстајте од 3 до 5 минута. Умешајте бели лук док не замирише, око 30 секунди. Додајте пилећи бујон, кромпир, ловоров лист, 1 кашичицу соли и ½ кашичице бибера и прокувајте. Смањите топлоту и кувајте док празилук и кромпир не омекшају, око 15 до 20 минута.

Извадите ловоров лист. Изблендирајте супу, док не постане глатка. Вратите у шерпу и умешајте павлаку за кување. Зачините по укусу сољу и бибером. Сервирајте украшено влашцем.

(Ствар укуса)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.

13. 11. 2025. у 10:54

Коментари (0)

МИ СМО УСПАВАНИ ДИВ, ДРУГО МЕСТО НА ТАБЕЛИ НИЈЕ ОПЦИЈА! Прво обраћање новог тренера Партизана од кад је стигао у клуб