КРЕМ СУПА ОД КРОМПИРА СА СЛАНИНОМ: Испробајте овај једноставан рецепт за укусну чорбу
Окрепљујућа домаћа крем супа од кромпира је богата поврћем, мало пропржена сланина јој даје фину арому. Одлична за ручак или лагану вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 6 трака сланине, исечене на коцкице
- 380 г ољуштеног кромпира, исеченог на коцкице
- 1 мала шаргарепа, нарендана
- 60 г сецканог лука
- 1 кашика сушеног першуна
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1 кашика исецканог целера
- 400 мл пилећег бујона
- 3 кашике вишенаменског брашна
- 380 мл млека
- 230 г топљеног сира, исеченог на коцкице
- 2 млада лука, танко насецкана
Припрема:
У великом тигању пржите сланину на средњој ватри док не постане хрскава, повремено мешајући. Додајте кромпир, лук, целер, зачине и бујон и пустите да прокључа. Смањите топлоту и динстајте поклопљено, док кромпир не омекша, 10-15 минута.
Умешајте брашно и млеко док не смеса не постане глатка. Пустите да прокључа, стално мешајући, па наставите да кувате и мешате док се не згусне, око 2 минута. Умешајте сир док се не растопи. По жељи сервирајте са младим луком.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)