ИДЕАЛНА ЗА ХЛАДНУ И ЗДРАВУ САЛАТУ СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Научите како да лако ољуштите печену паприку

Бојана Јовановић

29. 07. 2024. у 08:00

БАШ вам се пријела печена паприка, али вам је мрска помисао на њено љуштење, које дуго траје и прсте вам оставља црнима, па брзо одустајете од идеје да је припремите.

ИДЕАЛНА ЗА ХЛАДНУ И ЗДРАВУ САЛАТУ СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Научите како да лако ољуштите печену паприку

Фото Shutterstock

Немојте, јер постоји једноставан начин за љуштење њене кожице.

За почетак, пазите да не изгори приликом печења, тако што ћете је чешће окретати с једне на другу страну. Чим их скинете са плотне или роштиља, убаците их у дубљу посуду, поспите сољу и брзо поклопите. Оставите их тако да одстоје 20-ак минута, или док се потпуно не охладе, отклопите и кожица ће се скидати за тили час. Такође, можете их, одмах након печења, замотати у папирни кухињски убрус и оставити да се тако охладе.

Затим повуците убрус – са њим ће се скинути и кожица паприке. Уместо убруса можете користити и папирне кесе, које би требало добро да затворите, да би се паприка потпарила.

Када се охлади, поступите исто као и са кухињским убрусом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Не могу да верују уз коју песму је Србин ушао у ринг у Тирани (ВИДЕО)