ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ, ШАРГАРЕПЕ И ЂУМБИРА: Уколико желите да направите здрав, а укусан оброк, овај рецепт је одличан избор
Кремаста чорба од цвекле и шаргарепе ће телу обезбедити довољну количину витмина и минерала, а самим тим и ојачати имуни систем.
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 500г шаргарепе
- 500г цвекле
- 1 црвени лук (или празилук)
- 1,7 литара воде
- 1 кисела јабука (или кромпир, целер, пашканат)
- 1 кашичица соли
- млевени бибер
- 3цм корена ђумбира или 1/2 кашичице ђумбира у праху
- сок од пола лимуна
Припрема:
На маслиновом уљу пропржите ситно исецкан лук. За то време ољуштите шаргарепу и исеците је на коцкице, а затим и цвеклу. Дужина кувања зависи од тога колико је крупно исечено поврће.
Пржите пар минута шаргарепу и цвеклу са луком (празилуком) уз повремено мешање. Затим сипати топлу воду и смањити температуру, чорби додати исечену јабуку или кромпир и ђумбир ако користите свеж. Кувати 30-ак минута док се поврће не раскува па склонити са ватре.
Прохладити мало поврће пре стављања у блендер. Изблендирајте масу и вратите у шерпу. Зачините са соли, бибером, лимуновим соком (и ђумбиром у праху). Чорбу служити топлу мада је одлична и хладана.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)