НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати
Потаж од карфиола, укусан и ароматичан не може да буде бољи оброк током топлих дана. Расхладите га пре сервирања и имаћете савршен ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 велика главица карфиола исечена на цветове (око 900 г)
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 црни лук сецкани
- 4 чена белог лука ситно насецкана
- 960 мл повртног бујона
- 1½ кашичице соли
- ½ кашичице млевеног црног бибера
- 1½ кашике свежег лимуновог сока
- 125 мл павлаке за кување
За украшавање:
- сецкани свеж першун
- црни бибер
Припрема:
Како бисте направили потаж од карфиола, прво загрејте рерну на 218 °C. Ставите карфиол на плех, покапајте са 2 кашике уља и премажите га, па распоредите у једном слоју. Пеците док карфиол не омекша и не порумени по ивицама, око 35 минута, окрећући плех на пола печења. Одвојите 6 цветића за сервирање. У великом лонцу загрејте 1 кашику уља на средње јакој ватри. Додајте лук и пржите док не омекша, око 5 минута. Додајте бели лук и кувајте док не замирише, око 30 секунди. Додајте бујон, карфиол, со и бибер. Пустите да проври и кувајте 15 минута, повремено мешајући. Оставите да се мало охлади, око 5 минута.
Пажљиво пребаците мешавину карфиола у блендер и блендирајте док смеса не постане глатка. Вратите у шерпу и умешајте сок од лимуна и павлаку за кување. Ако желите, пустите да се потпуно охлади, промешајте, украсите резервисаним цветовима карфиола, сецканим першуном, и црним бибером. Уживајте!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане
14. 08. 2024. у 09:00

ГУСТА ЧОРБА СА ШАРГАРЕПОМ И РЕЗАНЦИМА: Једноставна и врло укусна чорба
01. 08. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ХЛАДНУ ЧОРБУ ОД ДИЊЕ И ЂУМБИРА: Савршено освежавајућа и укусна
23. 07. 2024. у 09:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)