ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА ПОХОВАНИМ СИРОМ: Испробајте овај рецепт где се укуси фантастично допуњују
Уместо да кувате супу или чорбу из кесице, ми вам препоручујемо да испробате овај рецепт за парадајз чорбу.
Састојци:
- 900 г чери парадајза
- 2 главице белог лука
- 1 љубичасти лук
- 1 кашика балзамико сирћета
- 2 кашике маслиновог уља
- 4 велике гранчице тимијана
- 2 кашике парадајз пиреа
- 3 шоље бујона од поврћа
- 1/4 шоље павлаке за кување
- песто
За поховане моцарела куглице:
- 12 мини моцарела куглица
- 3/4 шоље брашна
- 1 јаје
- 2 шоље презли
Припрема:
У тепсију поређајте чери парадајз, целе главице белог лука којем сте исекли врх, посолите и побиберите, додајте крупно сечени љубичасти лук и тимијан, па прелијте маслиновим уље и балзамико сирћетом. Пеците у рерни на 200°Ц око пола сата. Када се испече пасту од белог лука истисните у тепсију, па остатак баците. Пребаците све из тепсије у шерпу, па сипајте бујон и парадајз пасту, па кувајте док не крене да кључа. Затим добро изблендирајте штапним миксером или у блендеру. Сипајте павлаку и промешајте, па склоните са шпорета. Уваљајте моцарела лоптице прво у брашно, па у умућена јаја, а затим и у презле. Поређајте на штапић за ражњић, па пржите у добро загрејаном уљу. Сипајте парадајз чорбу у тањир, ставите мало песто соса и један ражњић са похованом моцарелом. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)