СУПА ОД АВОКАДА И ПАРАДАЈЗА: Фантастичног укуса, лако се спрема, а веома је здрава
Ова супа се једе хладна.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г авокада
- 200 г парадајза
- 100 г црног лука
- 750 мл воде
- 1 кашика мешавине сувих зачина
- 2 кашике маслиновог уља
- сок од 1 лимуна
- 100 мл млека
- 1 љута папричица
- 1 кашичица сецканог першуна
- 3 кашике киселе павлаке
Припрема:
Кратко прокувати воду са мешавином зачина, 3 минута. Продинстати пола количине исецканог лука и 100 г исецканог парадајза. Авокадо очишћен и исечен на комаде попрскати лимуновим соком и уситнити у блендеру заједно са зачињеном водом и динстаним парадајзом. Сипати у чинију, додати млеко и исецкану љуту папричицу. Све добро измешати и у ставити у фрижидер да стоји сат времена. Преостали лук и парадајз исеците на коцкице. Охлађену супу поспите першуном и послужите уз парадајз, лук и киселу павлаку.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

УБИЈЕН ПРИПАДНИК ТЗВ. КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Пронађен у тешком стању у улазу у своју зграду, преминуо у болници
ПРИПАДНИК такозване косовске полиције убијен је синоћ у Качанику, објавио је Репортери.
02. 04. 2025. у 08:35

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)