САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, ШАМПИЊОНИМА И ШАРГАРЕПОМ: Одличан прилог уз свако јело, а брзо се спрема

Новости онлине

23. 11. 2024. у 07:00

Време је слава, а сваку славску трпезу можете обогатити укусним салатама каква је ова.

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, ШАМПИЊОНИМА И ШАРГАРЕПОМ: Одличан прилог уз свако јело, а брзо се спрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г пилећег филеа
  • 100 г шампињона
  • 1 мали црни лук
  • 50 г шаргарепе, нарендане
  • 2 јајета
  • 30 г тврдог сира
  • 3 кашике мајонеза
  • 1 кашичица уља
  • со и бибер по укусу

Припрема:

За ову салату пилећи филе скувајте у кључалој води, око 15-20 минута. Јаја скувајте тврдо, 8 минута и охладите у хладној води. Лук исеците на тракице. Исеците печурке на мале коцке.

Пржите лук и печурке на лаганој ватри на мало уља. Готов пилећи филе охладите и исеците на танке кришке. Ољуштите кувана јаја и исецкајте их ножем.

Тврди сир нарендајте на крупно ренде. Ставите све састојке у дубоку посуду, па додајте шаргарепу. Салату посолите и побиберите по укусу, па додајте мајонез. Промешајте салату и оставите да одстоји у калупу за торту пре сервирања.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"

ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.

11. 01. 2025. у 15:28

Коментари (0)

НЕПРЕДВИДЉИВ ЈЕ, НИКАД НЕ ЗНАШ ШТА МУ ЈЕ У ГЛАВИ: Виландер дели  хвалоспеве на рачун Шпанца