САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, ШАМПИЊОНИМА И ШАРГАРЕПОМ: Одличан прилог уз свако јело, а брзо се спрема
Време је слава, а сваку славску трпезу можете обогатити укусним салатама каква је ова.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г пилећег филеа
- 100 г шампињона
- 1 мали црни лук
- 50 г шаргарепе, нарендане
- 2 јајета
- 30 г тврдог сира
- 3 кашике мајонеза
- 1 кашичица уља
- со и бибер по укусу
Припрема:
За ову салату пилећи филе скувајте у кључалој води, око 15-20 минута. Јаја скувајте тврдо, 8 минута и охладите у хладној води. Лук исеците на тракице. Исеците печурке на мале коцке.
Пржите лук и печурке на лаганој ватри на мало уља. Готов пилећи филе охладите и исеците на танке кришке. Ољуштите кувана јаја и исецкајте их ножем.
Тврди сир нарендајте на крупно ренде. Ставите све састојке у дубоку посуду, па додајте шаргарепу. Салату посолите и побиберите по укусу, па додајте мајонез. Промешајте салату и оставите да одстоји у калупу за торту пре сервирања.
(stvarukusa)
Препоручујемо

САЛАТА ОД ПИЛЕТИНЕ И БОРАНИЈЕ: Практична, заситна и здрава, а ево како се спрема
26. 05. 2024. у 15:00

САЛАТА ОД РОТКВЕ И ПРАЗИЛУКА: Незаобилазна је на славама и лако се прави
21. 11. 2024. у 07:00

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет
НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.
04. 06. 2025. у 10:42
Коментари (0)