ЧОРБА ОД ПОВРЋА СА ПИРИНЧЕМ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли

Јована Васић

14. 01. 2025. у 13:00

Чорба од поврћа са пиринчем се веома једноставно и брзо спрема.

ЧОРБА ОД ПОВРЋА СА ПИРИНЧЕМ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 коцке за супу размућене у води
  • 1 шоља пиринча
  • 1 шаргарепа
  • 1 кромпир
  • 1 црни лук
  • 1/2 шоље грашка
  • 1 кашика маслиновог уља
  • Со, бибер, першун

Припрема:

У шерпи загрејте маслиново уље па пропржите црни лук. Додајте сецкану шаргарепу и кромпир па све продинстајте пар минута. Растворите коцке за супу у води и додајте у шерпу. Напуните шерпу водом и додајте пиринач. Кувајте 15-20 минута док пиринач не буде скуван и поврће омекша. Последњих 5 минута кувања додајте грашак, со, бибер и зачине по укусу.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВАЖНИЈИ ОБИЧАЈИ ЗА ВАСКРС: Ево шта треба да урадите за добробит целе породице