САЛАТА СА ДИМЉЕНОМ ПИЛЕТИНОМ: Биће главна звезда ваше славске трпезе

Јована Васић

26. 01. 2025. у 15:00

Ова салата ће одлично ићи уз славске ђаконије на вашој трпези, а најбоље од свега је што ћете је направити за кратко време.

САЛАТА СА ДИМЉЕНОМ ПИЛЕТИНОМ: Биће главна звезда ваше славске трпезе

Foto: Printskrin Youtube//ВІКА -Простые Рецепты

Састојци:

  • 150 г димљених пилећих прса
  • 100 г качкаваља
  • 1 јабука
  • 1 црвени лук (шећер и со по 1 кашичица, јабуково сирће 3-4 кашике)
  • мајонез

Припрема:

Најпре исецкајте лук и ставите га у чинију са кашичицом шећера, соли, сирћетом и прелијте млаком водом. Промешајте и оставите док припремате остале састојке.

Пилећа прса исецкајте на коцкице, као и јабуку. Качкаваљ изрендајте. Ређајте у чинији за сервирање следећим редоследом: Пилећа прса, мајонез, оцеђени лук, јабука, мајонез, качкаваљ.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈЕЗИВ ПАД: Скијашица једва остала жива, хитно превежена у болницу (ФОТО)