СОЧНА КРОМПИР САЛАТА: Кисели краставчићи и јаја праве савршену комбинацију
КРОМПИР салату са јајима и киселим краставчићима можете да једете уз месо, као прилог или саму, толико је кремаста и укусна, нећете јој одолети.
Састојци:
За салату:
- 5 кромпира (средњи)
- 5 јаја
- 4 кисела краставца
- 3-4 млада лука, нарезана
- 1 кашика свеже мирођије, сецкане
- со по укусу
- 2 кашике мирођије за украс
За прелив:
- 120 г мајонеза
- 1 кашика белог винског сирћета
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашика воде
- 1/2 кашичице црног бибера
Трик да брже скувате кромпир!
Када кувате кромпир након петнаест минута додајте со и мало сирћета. Једна кашичица сирћета је довољна за пет кромпира.
Рецепт за салату са кромпиром и јајима:
За ову салату у чинији помешајте мајонез, 1 кашику белог винског сирћета, 1 кашичицу сенфа, 1 кашику воде и црни бибеер, па умутите док се не сједине и оставите са стране.
Кромпир, јаја и киселе краставце исеците на коцкице. У великој посуди помешајте кромпир исечен на коцкице, јаја, киселе краставчиће, нарезани млади лук и сецкану мирођију.
Додајте прелив за салату и све сједините лопатицом, пазећи да састојке не згњечите. Оставите у фрижидеру 1 сат. Поспите мирођијом и уживајте! Можда ћете желети да направите и посну кикирики салату са сусамом и туњевином.
БОНУС ВИДЕО - ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО Мома Стефановић: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани #Оноправо
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани (ВИДЕО)
ШТА желе жене, а шта мушкарци у партнерским односима – тема је најновије епизоде подкаста "Оно право“" који се емитује сваког четвртка од 20 часова на Youtube каналу и видео платформи“Новости“.
09. 02. 2025. у 12:04
''ЛУДИЛО'', МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године
МИЛИЈАРДЕР и шеф Министарства за државну ефикасност (ДОГЕ) поделио је на свом налогу на друштвеној мрежи ''Икс'' истину о НВО организацији која је у медијском смислу одиграла кључну улогу у обојеним револуцијама у земљама широм света, укључујући и Србију. Он је поделио објаву корисника друштвене мреже ''Икс'' KanekaoTheGreat у којем јасно стоји како су ове организације трошиле новац за рушење влада.
09. 02. 2025. у 11:48
Карла дел Понте ЗАБРАНИЛА серију са Глогијем: Шта је сметало Хашкој тужитељки
НЕБОЈША Глоговац преминуо је на данашњи дан 2018. године, а једну од многих маестралних улога током своје богате каријере остварио је и у серији "Мој рођак са села".
09. 02. 2025. у 17:50
Коментари (0)