ШПАНСКА ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ПРШУТОМ: Нема кувања, а успева и почетницима у кухињи
Саламорехо је традиционална супа пореклом из Андалузије (југ Шпаније), а прави се од парадајза, бајатог хлеба, уља и белог лука. Обично се служи са куваним јајетом и сецканом пршутом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 8 парадајза
- 1 бајат хлеб
- 1 шоља маслиновог уља
- 2-3 чена белог лука
- 1 кашика сирћета
- со
- 1 јаје
- пршута
Припрема:
Засеците парадајз у облику крста, па га кратко бланширајте у кључалој води, око минут. Након тога скините кожицу и добро га изблендирајте. Затим додајте средину хлеба и опет изблендирајте. Оставите да одстоји 5 минута, па сипајте сирће, бели лук и посолите, па опет добро изблендирајте. Постепено у смесу сипајте уље и наставите да блендирате. Сипајте парадајз чорбу у тањире, па украсите сецканим куваним јајетом и пршутом.
(stvarukusa)
Препоручујемо

СУПА СА БРОКОЛИЈЕМ И ПЕЧУРКАМА: Тако једноставна, а тако укусна (ВИДЕО)
22. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ: Откривамо рецепт за овај деликатес
05. 11. 2024. у 10:18

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)